Smink

10 Bästa Eyeliners & Kajaler 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Att använda sig av eyeliner är väldigt populärt och det passar bra både när man använder lösögonfransar och när man har naturliga fransar. Om du är ute efter en eyeliner som passar dig både vad gäller färg och formula kan de krävas att man kollar runt lite extra. 

Precis som med primer, foundation, highlighter och andra sminkprodukter är det viktigt att man hittar exakt rätt och det kan därför krävas att man kysser några grodor innan ens egen favorit bland eyeliners dyker upp. 

Eyeliner finns både i flytande form med pensel, i Stylo-form, i gel-form och i traditionell kak-form. Vilken av dessa som blir din favorit vet du endast efter det att du har testat dig fram. Om du tycker att eyeliner inte riktigt verkar funka för dig kan det vara på grund av att du har fel formula, så kom ihåg att testa lite av varje innan du ger upp. 

Om du vill ha en eyelinervinge är det lättast att få ett bra resultat om du använder dig av en flytande eyeliner, eller en i Stylo-form. Om du bara vill markera franslinjerna upptill och nedtill går det bra med vilken eyeliner, eller kajalpenna som helst. 

1. Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner

Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner

NYX har alltid ess i rockärmen och denna eyeliner är inget undantag – detta är en underbar eyeliner för alla som vill skapa den perfekta vingen och du kan kontrollera tjockleken på strecket genom att pressa försiktigt. 

Den är intensivt pigmenterad så det behövs knappast någon extra produkt för att få till ordentlig svärta. Den är också vattenfast, så gillar du det så ska du satsa på denna produkt. 

Eyelinern har en tunn och lättarbetad spets som ger en definierad finish. Den är också otroligt hållbar. Den står emot både dagens påfrestningar och regn utan problem. Trots att den är motståndskraftig går det enkelt att ta bort den när det är dags för det. 

2. IsaDora Perfect Contour Kajal

IsaDora Perfect Contour Kajal

Här har vi ännu en rikt pigmenterad härlig eyeliner som är perfekt anpassad efter att skapa fina markerade linjer på den inre kanten på det övre och på det undre ögonlocket. 

Att den har extra mjuk och följsam textur gör att det är väldigt lätt att tona ut produkten, vilket gör att det går att använda den på olika sätt. Dels kan du få en mjuk kontur och dels kan du få en exakt och mer skarp linje. Der är bara att välja den stil du är sugen på för tillfället. 

Den är utan parfym och du vässar den enklast med IsaDora Pencil Sharpener Slim.

3. MAC Cosmetics Kajal Crayon Eyeliner

MAC Cosmetics Kajal Crayon Eyeliner

Med denna eyeliner från MAC får du en härligt mättad färg som håller hela dagen utan att vare sig rinna eller kleta av sig. Du får med andra ord ett mycket fint och fräscht resultat som ser både proffsigt och fylligt ut. 

Ögonen får en intensiv färg i ett enda svep och att denna eyeliner är så krämig och mjuk gör att den passar såväl nybörjaren som den som är mer van vid att använda sig av eyeliner. 

Den kommer i sex olika nyanser och vilken du än väljer så kommer du att bli tacksam över hur enkel den är att applicera. Dessutom sitter den kvar väldigt bra, vilket såklart alltid är ett stort plus. 

4. Loreal Paris Superliner Perfect Slim

Loreal Paris Superliner Perfect Slim

Detta är en mycket lättapplicerad eyeliner som ger en definierad och sofistikerad look. Dess spets är 0.4 mm och det är en mycket fin och behaglig filtspets. Detta är mycket populärt då det gör att det är lättare att måla med en sådan spets. 

Du kan enkelt göra en linje med denna eyeliner då den hjälper till att skapa mjuka och jämna linjer. Dess formula, “black-ink-formula” ger dess intensiva svarta nyans och looken blir dramatisk och glamorös. 

Den är lätt både att applicera och att ta bort, så det är en riktigt bra eyeliner på alla sätt och vis. 

5. Clinique Quickliner For Eyes

Clinique Quickliner For Eyes

Vi gillar när smink är smidigt och praktiskt och det kan man lugnt säga att denna eyeliner är. Du kan enkelt vrida upp den när det är dags att måla ögonen då den är automatisk, så om du inte är van vid att använda eyeliner så är detta perfekt. 

Den silkeslena formulan ger härlig textur och den är också väldigt hållbar. Den mjuka delen kan du använda när du vill ha smokey eye och det är alltid lika kul med produkter som gör den sotade looken lättare att få till. Att man dessutom kan få precisa linjer är såklart kanon. 

6. Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner

Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner

Här har vi en prisvärd och mycket bra eyeliner som är flytande och som passar perfekt när du vill skulptera dina ögon. Den torkar snabbt och ger en matt effekt. Med en skarp kontrastlinje som håller hela dagen och en snygg förpackning är man hemma på alla sätt och vis med den här godbiten. 

Du gör som så att du börjar i inre ögonvrån och sedan är det bara att använda den tunna spetsen nära fransarnas rötter och dra försiktigt längs fransraden. Stanna sedan vid den yttre ögonvrån och måla en vinge. Efter det är det bara att förena de två linjerna och lägga till mer volym om du vill. 

7. Lancôme Artliner Eyeliner

Lancôme Artliner Eyeliner

Denna eyeliner är flytande och har en väldigt bra och hållbar filtpenna. Med pennan får man ett precist resultat då det är lätt att komma åt precis intill ögonfransarna. Det är bara att applicera längs med den övre fransraden och se till att lägga filtpennan så nära man kan komma – perfekt resultat varje gång! 

Att den har en snygg förpackning gör knappast saken sämre, utan det är såklart ett välkommet plus. Den gör att vilken sminkväska som helst ser lite mer lyxig och läcker ut. 

8. Maybelline New York Hyper Precise All Day Liquid Eyeliner

Maybelline New York Hyper Precise All Day Liquid Eyeliner

Med denna flytande eyeliner är det lätt att få till precisa resultat då den har en 0.4 mm spets. Du kan räkna med jämna och släta linjer som ger ett intensivt och snyggt resultat – ögonen öppnas och blir genast mer glamorösa. 

Den har mycket pigment, så nyansen är väldigt intensiv och det är såklart bra då det gör att ögonen “poppar” fram på ett perfekt sätt. Dess formula håller i 12 timmar och den är lika enkel att applicera som den är att ta bort. 

9. Dior Diorshow Colour & Contour

Dior Diorshow Colour & Contour

Här har vi en riktigt kul produkt som består av både eyeliner och ögonskugga, Den kommer i en härlig förpackning och den ger ett fantastiskt resultat både vad gäller precision, färg och svårighetsgrad vad gäller applicering. 

Den är lätt att använda även om man inte är så van vid ögonmakeup sedan tidigare, så detta är ett bra val om man ska köpa sin första eyeliner. 

10. The Body Shop Smoky Eye Definer

The Body Shop Smoky Eye Definer

Om du gillar smokey eye så är detta helt klart ett bra val för dig. Ena änden har nämligen en smudger, så det är bara att vända på pennan efter att du applicerat din eyeliner. Hur smart är inte det? 

Du kan använda denna eyeliner både på övre och på undre fransraden, så det behövs ingen annan produkt – denna funkar perfekt, oavsett vad du vill hitta på med en eyeliner. 

Den finns trevligt nog i flera olika nyanser så det är lätt att hitta den nyans som passar ens stil. Man kan naturligtvis välja att köpa flera olika nyanser att växla mellan. 

Att tänka på inför köp av eyeliner

Som med allt annat smink är det klokt att först och främst kolla runt lite och göra research så att du vet lite på ett ungefär vad för typ av eyeliner du vill ha. Det finns eyeliner i alla prisklasser och detsamma gäller för kvalitet. 

Du kan välja en eyeliner som är vegansk, ekologisk, vattenfast, glittrig och i en annan rolig färg än den klassiska svarta och så vidare. Det finns mycket spännande med eyeliners, så kom ihåg att ta med olika saker i beräkningen så att du inte förhastar dig och bara köper första bästa eyeliner som kommer i din väg. 

Vad är en eyeliner?

En eyeliner är en typ av ögonmakeup som man använder för att fixa till ögats form och för att öppna upp blicken och göra den mer intensiv. 

Den appliceras på övre franslinjen, men det går även att använda den längs med nedre franslinjen. 

Vilken tjocklek ska jag välja?

Beroende av vad du är ute efter för typ av resultat kan du välja en mer eller mindre tjock eyeliner. Det är en smakfråga och det handlar mycket om vilken stil man har. 

Många använder olika tjocklek på eyeliner beroende av om det är vardagsmakeup, eller om det är festmakeup det gäller. Med en bredare eyeliner blir det mer markerad sminkning som känns mer dramatisk medan en tunnare ger ett mer minimalistiskt intryck som är fint till vardags. 

Hur applicerar jag eyelinern bäst?

Om du vill ha en perfekt linje så är det övning som krävs. Det är inte lätt att få till den perfekta linjen utan övning, utan det kräver att man gör det ett par gånger. Försök göra linjen lite tunnare än vad du vill ha den vad gäller slutresultat så att grunden är perfekt. Därefter kan du enkelt lägga på mer produkt för att få en tjockare linje. 

När det kommer till att få den perfekta vingen så ska du tänka på att använda dig av ett smart trick – pricka ut linjen på ögonlocket och sedan kan du enkelt fylla i mellan prickarna så att det blir en jämn och fin vinge. 

Vissa använder sig av någon typ av papper, visitkort eller liknande och håller det diagonalt från ögonlocket och applicerar därefter eyeliner utmed kanten på kortet/pappret. 

Om det blir fel kan du använda dig av fingertopparna, en tops eller en sminkborste för ögon för att sudda ut överskottet. 

Nybörjare vad ska jag tänka på?

Som nybörjare är det viktigt att komma ihåg att det krävs mycket övning innan man kan räkna med ett perfekt resultat. Eyeliner är inte det lättaste att få till, så det är bra att vara förberedd på att det kan ta lite tid innan man får till exakt det resultat man är ute efter. 

Tålamod och övning är med andra ord bra tips på vägen, men det är också viktigt att tänka på vilken eyeliner man köper. Det är bra att köpa en som går lätt att ta bort, om det är på det viset att det krävs att man behöver göra om och göra rätt ett flertal gånger. 

Är Eyeliners vattenfasta?

Vissa eyeliners är vattenfasta, men inte alla. Välj den sort som passar dig bäst. Det fungerar som med andra produkter inom ögonmakeup, så om du brukar föredra vattenfast makeup kan du satsa på det även med din eyeliner. 

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testa dessa eyeliners är 10 personer och vi har alla testat varje produkt under en vecka vardera. Vi har testat att använda dem både till vardags och till fest och vi har även kollat hur det ser ut med exempelvis hållbarhet, hur lätta de är att tvätta av med mera.

Vi har även testat dem både med basmakeup och endast med dagkräm för att se efter hur bra de klarar sig på egen hand och hur bra de blir när man använder dem tillsammans med makeup. 

Naturligtvis testade vi också att göra både breda och tunna linjer med var och en av de eyeliners vi testade. 

Sammanfattning

Eyeliner är en kul och snygg makeup-produkt som ger snabba och fina resultat. Den är lika snygg om man vill ha en klassisk makeup som om man vill ha en mer dramatisk dito. Eyeliner är helt enkelt en sådan makeup-produkt som passar alla.