Smink

10 Bästa Läppennorna 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

En läppenna är precis som en ögonpenna/kajalpenna. Skillnaden är att den är för läppar och för att måla konturerna av läpparna. Precis som med exempelvis en sminksvamp finns det många olika användningsområden för en läppenna. Vissa använder endast läppenna med glans över, medan andra målar läpparna endast med läppenna utan glans. Andra kör på den klassiska stilen där man applicerar läppennan först för att sedan fylla i med läppstift.

Med en läppenna får du ett extra hållbart resultat och läppennan hindrar läppstiftet från att flyta ut i dina läpplinjer. Vill du så kan du också använda en läppenna för att ge läpparna en mer fyllig form.

Det finns mängder av läppennor på marknaden idag, så det är inte svårt att hitta en som passar ens egen stil. Oavsett vad du är ute efter för färg eller pris, formula eller konsistens så finns det att köpa.

1. NYX Professional Makeup Slim Läppenna

Denna läppenna kommer i ett stort antal olika nyanser för att du ska kunna hitta en som matchar dina läppars färg, eller ditt favoritläppstift. Gillar du den kan du med andra ord köpa ett flertal olika färger direkt.

Den har en mycket mjuk och härlig konsistens som både sitter länge och som glider på skönt på läpparna. Den känns väldigt behaglig på och detta gäller även om man använder den ensam utan läppstift.

Vi gillar att det är lättapplicerat och att det passar alla.

2. MAC Cosmetics Lip Pencil Whirl

Här har vi en läppenna som är krämig i konsistensen och det gör att det är lika behagligt som lätt att applicera den på läpparna. Dina läppar får fin färg, definition och form i ett enda svep.

Du får fin grundfärg till ditt läppstift och du får fina läppkonturer när du använder den. Att den dessutom innehåller antioxidanter och E-vitamin gör att färgen blir intensiv och att den håller länge. De fuktgivande ingredienserna är ett stort plus då de gör att läpparna känns behagligt fuktiga under dagen.

Läppennan finns i massor av olika färger, så det är inte svårare än att välja ut den favorit, eller de favoriter man hittar.

3. Elizabeth Arden Plump Up Lip Liner

Precis som ovan nämnda läppennor är även detta en läppenna som är mjuk och krämig. Om du har en torr läppenna kan du vara säker på att de är en av sämre kvalitet. En bra läppenna ska alltid vara krämig och mjuk. Det är viktigt för att läpparna dels inte ska torka ut och dels för att det ska bli ett snyggt resultat som möjligt.

Dina läppar kommer att framhävas på ett väldigt fint sätt, oavsett vilken av färgerna du väljer. Den är enkel att applicera då det endast behövs denna produkt. Den har nämligen en silikonspets i ena änden som gör att det blir lätt att blanda ut och fylla i. Det är bara att använda ena änden för att få färg och den andra för att skapa det resultat man vill åt.

4. Isadora Perfect Läppenna

Med produkter från Isadora vet man alltid vad man får – bra skönhetsvård till budgetpris och det gillar vi. Denna läppenna är extra “kontursäker” och det går snabbt och smidigt att definiera och forma läpparna.

Den ger hög täckning och har naturliga vårdande ingredienser. Bland dessa hittar vi bland annat jojobaolja och bomullsfrö. Bomullsfrö gör också så att läpparna blir återfuktade samtidigt som de har antiinflammatoriska egenskaper.

Att den är så rikt pigmenterad gör att det blir extra kul att använda den. Det blir mycket fin färg snabbt och det gillar vi skarpt.

5. Milani Cosmetics Läppenna

Detta är en matt läppenna som ger definierade och lyxigt matta läppar. Det är en läppenna som tar inramningen av läpparna till en ny nivå och att den gör att det blir mycket enkelt att måla läppstift ovanpå gör att vi tycker extra mycket om den.

Den har starka pigment och dessutom är detta en läppenna som kommer till bra pris. Den är dessutom cruelty-free och snyggt förpackad. Du kan välja mellan ett flertal olika nyanser så att du ska kunna hitta rätt variant för just dig.

6. Max Factor Colour Elixir Lip Liner

Vill du ha en läppenna med perfekt struktur så är detta det rätta valet för dig. Den är också väldigt enkel att applicera och den definierar läppkonturen perfekt samtidigt som den ser till så att det inte kommer något läppstift utanför läpparnas konturer.

Du kan välja mellan olika färger för att det ska bli enkelt att matcha både med dina läppar och med dina läppstift. Om du gillar att använda läppenna ensam utan läppstift så är detta en bra läppenna att använda.

7. bareMinerals Statement Under Over Lip Liner

Först och främst är detta en väldigt snyggt designad läppenna som vi tycker väldigt mycket om. Den är silkigt krämig och dessutom har den en primereffekt. Den glider lätt över läpparna och vare sig du vill använda den endast för konturerna, elle rom du vill använda den över hela läpparna under läppstift så funkar det bra.

Välj den nyans som passar just dig och din smak bäst och då den sitter så bra behöver du inte oroa dig över att du ska behöva applicera ofta. Att den är pigmentrik gör att den får extra plus och att den är smidig att vässa är även det ett extra plus.

8. Laura Mercier Longwear Lip Liner

Med denna extra hållbara läppenna får du en krämig och snygg finish som håller läppstiftet på plats. Den förhindrar att läppstiftet “blöder” och den lägger sig inte heller i fina linjer. Självklart är det också så att den definierar och stärker läpparnas form.

Vi gillar att den är lätt att dra en extra tunn linje med och vi gillar även att den är snygg att användas helt ensam, om man är sugen på en matt finish. När du känner att den börjar bli lite sliten är det bara att vässa den till perfektion vad gäller spetsen.

9. Sigma Beauty Power Liner Lip Pencil

Detta är en lyxig läppenna som kan användas på flera olika sätt. Bland annat är det på det viset att du kan blanda flera olika nyanser för att hitta exakt rätt nyans för dig. Den kommer nämligen i ett flertal olika nyanser, så det är kul att blanda lite.

Den sitter på plats hela dagen och gör så att även ditt läppstift sitter på plats. Om du vill använda den ensam får du en matt finish på läpparna och du skriúvar upp den. Det finns en pennvässare i botten av pennan och den är fri från bland annat parabener, sulfater, talk, palmolja och lanolin.

10. L’Oréal Paris Color Riche Lipliner

Här har vi en läppenna som ger ett mycket definierat resultat och som ser till så att läppstiftet hålls på plats hela dagen. Du har massor av färger att välja mellan även här, så det är bara att ta dig en titt och välja ut din favorit.

Detta är en läppenna som kommer till bra pris och dessutom är det så att den har en snygg förpackning. Detta är naturligtvis sådana saker som vi ger pluspoäng för direkt. Den är även dryg, så vill du ha en läppenna som håller länge är detta ett bra val.

Att tänka på inför köp av läppenna

Då det finns så många olika läppennor på marknaden ska man såklart först och främst fundera över vilken färg man vill ha. Vissa märken och vissa kollektioner är bättre på exempelvis nude-färger medan andra är bättre på lite mer “vilda” färger.

En läppenna kostar inte så jättemycket, även om man väljer en från ett high end märks, så det kan vara lite kul att satsa på en som är lite dyrare bara för att man kan, även om plånboken är ganska tunn.

Tänk på att se efter bland ingredienserna så att du vet att det är ett bra innehåll. Det är onödigt att välja en läppenna som är uttorkande när det finns så många som ger bra med fukt.

Vad är en läppenna?

Som nämnt ovan så är en läppenna likt en kajal, men för läpparna. Det är helt enkelt en makeup produkt som främst används för att måla konturerna av läpparna, men det går även bra att använda den över hela läpparna som ensam produkt.

Varför ska man använda läppenna?

En läppenna är bra att ha för att hindra läppstiftet från att flyta ut och det är även bra för att få riktigt snygga och skarpa konturer.

Du kan även använda en läppenna till att sminka läpparna till en annan form och för att få dem att se fylligare ut.

Vilken läppenna är bäst i test?

Vi tycker att NYX Professional Makeup Slim Läppenna är bäst i test. Den har bra pris, schysst design och den är enkel att använda även om man inte är makeup proffs. Den kommer i snygga färger och den ger också väldigt snygga linjer. Att den funkar bra att fylla i hela läpparna med är ett extra plus.