Smink

Bästa Solpudret 2023 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Solpuder eller bronzer är en favorit för många av oss. Dels får man fin färg och dels får man lite extra glow om man väljer en variant med lite lyster i. Det finns mängder av olika solpuder att välja mellan idag, så det är inte svårt att hitta en variant som passar ens hudton perfekt.

Man kan använda bronzer bara som den är, men många föredrar att använda sitt solpuder ovanpå primer och foundation med exempelvis highlighter, rouge med mera. Det är upp till var och en att avgöra hur man vill sminka sig. Ofta är det så att man sminkar sig lite olika beroende av vad man känner för, men en bronzer ger alltid ett fint lyft, oavsett om man vill gå all in eller inte.

Beroende av vad du är ute efter för resultat är det lite olika vilket solpuder, eller vilken bronzer, som passar just dig bäst. Vill du ha en ljusare färg som du kan bygga upp, eller vill du ha en mörkare som du inte behöver bygga upp? Det är upp till dig, vi är alla olika vad gäller den här sortens saker med makeup.

Det enklaste är att välja en något ljusare ton då det minimerar risken för att ta på för mycket puder. Det är långt ifrån smickrande att ha för mycket solpuder, så var försiktig vid applicering.

7 Bästa Solpuder – Bäst i test

1. Murumuru Butter Bronzer Bronzer

Murumuru Butter Bronzer Bronzer

Detta är en krämig bronzer/solpuder som kommer i två olika nyanser. Den ljusa är tillräckligt ljus för att ge lagom mycket färg för blekfisar under vinterhalvåret. det går även att bygga upp denna så att man får mer färg, om man vill ha den under sommaren eller så.

Den doftar av kokos, vilket inte alla gillar, men om du tycker om det så kommer detta att vara det perfekta valet för dig. Den är prisvänlig och kommer i en kul förpackning så man får mycket i ett här. Den är i krämig puderform, vilket är behagligt på huden.

Den har murumurusmör som en av ingredienserna och det ger ett läckert glow samtidigt som huden blir återfuktad och får vackra pärlpigment vid varje applicering. Huden jämnas ut och ljusas upp samtidigt som man får en vacker och solkysst look.

2. Rimmel London Natural Bronzer Waterproof

Rimmel London Natural Bronzer Waterproof

Detta solpuder ger inte bara en vacker och solkysst look, det är även på det viset att det innehåller SPF15. Detta innebär att du får en fräsch solkysst look samtidigt som du skyddas mot solens strålar.

Då detta även är vattenfast så passar det till och med bra på beachen. Inte illa, eller hur? Vi gillar detta solpuder mycket och en ytterligare anledning att gilla det är priset – det är mycket bra pris på denna bronzer.

Solpudret ger mjuk och glowigt resultat, så du kommer att se ut som en solgudinna med denna på – det är bara att använda en borste och applicera bronzern på rätt punkter i ansiktet för det perfekta resultatet.

3. The Balm Bahama Mama Solpuder

The Balm Bahama Mama Solpuder

Detta är ett matt solpuder som är mycket populärt då det passar både ljusare hudtoner och mörkare. Om du har väldigt ljus hud så är det viktigt att “dutta” på så att du inte får för mycket bronzer på borsten. Det är betydligt lättare att applicera mera bronzer än att försöka ta bort överflödig produkt. Har du väldigt ljus hudton kan denna bronzer dock kännas lite mycket.

Du får ett fint glow och den är helt utan orange underton, vilket gör att du slipper vara orolig för den där “billig” känslan. Det är just det orangea i vissa bronzers som skrämmer många från att använda det, men det är alltså inte något som alla solpuder har, utan det är bara vissa som ger den effekten.

Bahama Mama ger en silkeslen känsla och den är lätt att applicera. Vill du ha mer av det goda är det bara att applicera mera efter första appliceringen.

4. Jane Iredale Pure Pressed Blush

Jane Iredale Pure Pressed Blush

Detta är en mycket fin produkt där du kan välja mellan ett flertal olika nyanser för att du ska bli nöjd. Det är en mycket finfördelad och pigmenterad produkt, så du behöver inte mycket för att det ska bli bra resultat.

Om du vill så kan du göra som så att du använder dig av fler än en färg för att framhäva ansiktsdragen lite extra – det är alltid kul när man kan köpa ett flertal olika produkter inom samma serie och mixa.

Denna kommer att smälta in i din hy på ett fint sätt och resultatet blir väldigt naturligt och fräscht. Man får både lyster och extra färg utan att det blir för mycket av något av det – en perfekt produkt, helt enkelt.

5. Pure Finish Mineral Bronzing Powder

Pure Finish Mineral Bronzing Powder

Detta är en bronzer från Elizabeth Arden som är i mineralpuder form. Med mineralpuder slipper man känslan av att det är kakigt eller tungt, resultatet blir istället fräscht och lätt – det ser mycket naturligt ut på huden.

Det är dessutom på det viset att detta är en produkt som är vårdande för huden då det inte torkar ut. Pudret är berikat med både A-vitamin, E-vitamin och C-vitamin och det är inte något vi ser i alla bronzers.

Du kommer att få en finish som är lystrande på bästa sätt om du väljer detta solpuder och det bästa är att det inte blir för mycket av det goda så länge du är försiktig med hur mycket produkt du tar upp på borsten.

6. Loreal Paris Jolie Bronze La Terra

Loreal Paris Jolie Bronze La Terra

Här har vi ett solpuder som passar perfekt både för ansikte och kropp – resultatet blir ett naturligt solkysst glow som lockar fram det bästa humöret även en trist höstmorgon.

Detta kommer i en större förpackning, vilket inte är helt ovanligt när det kommer till just bronzers. Det är alltid härligt med en stor dosa med solpuder, men här saknas det en spegel i locket och det ger lite minus.

Använd denna med en bra puderborste/bronzerborste och se resultatet på ett kick – både ansikte, urringning och axlar kommer att gnistra av fräschör och färg.

7. Lumene Instant Glow Watercolor Bronzer

Lumene Instant Glow Watercolor Bronzer

Med denna flytande bronzer är det lätt att fixa fram lagom mycket färg och glow utan att det blir för mycket av det goda. Använd gärna fingrarna för att applicera denna bronzer på rätt sätt. Vill du använda borste passar en foundationborste bäst.

Den innehåller lystergivande hjortron och nordiskt källvatten och dessutom är den fjäderlätt vid applicering – resultatet blir mycket naturligt och fräscht.

Bronzern är helt utan parabener och formaldehydfrigörare, vilket bara det är ett stort plus.

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat produkterna är sju personer och vi har testat dem på så vis att alla har använt samtliga bronzers som är med i testet.

Produkterna har testats både med foundation, utan foundation, på dagen, på kvällen, med mycket makeup och med mindre makeup – allt för att vi ska kunna ge er raka besked om varför dessa bronzers är bra.

Såhär använder du solpudret

För att bli nöjd med resultatet är det väldigt viktigt att du applicerar ditt solpuder på rätt sätt. Om du applicerar det på fel ställen så kommer resultatet att bli mindre snyggt. Då det är så att man ska ha ett solpuder/en bronzer i en något mörkare nyans än ens hudton så kan man snabbt se smutsig och orange ut om man applicerar det fel.

Att använda solpuder är dock väldigt enkelt. Så här applicerar du det:

  1. Börja med att ta upp din bronzer med en mjuk ganska fluffig borste (om det är en bronzer i puderform). Om det är en flytande bronzer kan du applicera en liten mängd på handen och sedan använda fingrarna för applicering. Är det en bronzer i stiftform är det klokt att ta ytterst lite till en början för att sedan applicera ytterligare lager om man vill ha mer färg.
  2. Applicera sedan försiktigt genom att “dutta” på produkt – less is more! Vill du ha mer produkt är det betydligt smartare att applicera ytterligare lager efteråt än att ta för mycket från början.
  3. För att få ett så naturligt resultat som möjligt är det snyggt att blenda ut ditt solpuder/din bronzer ordentligt med en stor fluffig puderborste – då blir det inga kanter.
  4. Glöm inte att dra ner lite produkt även på hals och urringning så att det ser naturligt ut.

Frågor och svar

Vad är ett solpuder bra för?

Ett solpuder är bra för att framhäva ta fram en snygg solkysst look – när man hittar det rätta solpudret så kommer man genast att förstå varför det hypas så mycket. Om du inte har hittat rätt solpuder just för dig ännu så är det bara att leta vidare – det finns något för alla!

En bra bronzer piggar upp  och om det är sommar så adderar det extra mycket av den där fräscha solkyssta looken som man inte kan få nog av.

Vad är solpuder och bronzer?

Solpuder och bronzer är makeup-produkter som tillför extra färg och solkysst look till din sminkning. När du vill ha lite fin färg samt tillföra en snygg kontur i ansiktet ska du använda just den här typen av produkt då det är den enda typen av smink som ger just detta resultat.

Är Solpuder och Bronzer samma sak?

Ja, det är samma sak – solpuder är det svenska ordet för bronzer, helt enkelt.

Vilken nyans ska jag välja?

Till skillnad från mycket annat smink ska du välja ett solpuder som är aningen mörkare än din egen hudton. Du behöver inte dra på för mycket, men du ska inte heller välja en bronzer som är för ljus då det inte kommer att ge det eftersträvade resultatet.

Du ska alltså tänka “lagom” här och kom ihåg att testa produkten då ett solpuder inte alltid ser likadant ut i dosan som på huden. Detsamma gäller förstås även bronzers i andra former än just puderbronzers.

Vad är skillnaden på Contouring vs Bronzing?

Bronzer lägger man ovanpå medan contouring innebär att lägga skuggor under exempelvis käkben, sidorna av näsan etcetera. Bronzer placerar man istället på toppen av käkbenen, toppen av näsan och så vidare.

Sammanfattning

Om du vill ha lite extra fräsch färg och liva upp ansiktet så ska du satsa på en bronzer, det är ingen tvekan om den saken! Tänk på att applicera ditt solpuder/din bronzer försiktigt och med rätt verktyg, annars kommer det inte att bli ett bra resultat.

Det finns mängder av olika typer av bronzers där det som skiljer dem åt mest av allt är om de är matta eller om de har skimmer i sig. Om de har skimmer i sig är även detta en grej som gör stor skillnad – är det ett naturligt glow, eller är det mer av ett lite glittrigt “onaturligt” skimmer man får. Vilket man gillar är upp till var och en att avgöra, men de flesta föredrar ett mer naturligt glow framför skimmer med glitterkorn.

Solpuder/bronzer ska vara i en varm nyans till skillnad från contour som ska vara i en kall färg. Du ska välja en färg som är någon, eller några nyanser mörkare än din egen. Det är alltså inte som med foundation, vanligt puder eller liknande – här ska man istället gå in för att ge huden en solkysst look med en lite mörkare ton.

Trots att det är en varm ton du ska leta efter ska du hålla dig borta från färger som går för mycket åt det orangea hållet då det ser “billigt” och smutsigt ut. Testa produkten i dagsljus och tänk på att inte vara rädd för att det är mörkare än din hudton. Du ska nämligen endast applicera bronzer på de punkter i ansiktet där solens strålar träffar. Det är av den anledningen det ska vara lite mörkare färg.

Det finns bra bronzers i alla prisklasser, så är det lite skralt i kassan kan du hitta en variant som är både bra och billig. Det är bara att testa dig fram tills du hittar just din favorit.