Hårvård

9 Bästa Torrschampon 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

När det är dags att fräscha upp håret mellan tvättarna så är det perfekt att använda ett torrschampo. Håret känns rent utan att det slits i onödan och dessutom får man (om man så önskar) en rejäl skjuts vad gäller volym.

Olika torrschampon ger olika mycket volym, så det är klokt att se efter vilket som passar dina önskningar bäst. Det är ingen idé att köpa ett torrschampo som ger mycket volym om man inte är ute efter det och vice versa.

Vissa produkter inom detta segment är mer inriktade på just styling, så det är lätt att hitta sin favorit, oavsett vad man är ute efter för typ av resultat.

Det finns massor av roliga torrschampon på marknaden idag. Vi gillar särskilt att det finns bra varianter i alla olika prisklasser. Detta gör att det är lätt att hitta ett torrschampo som är av bra kvalitet, även om man inte har en tjock plånbok.

1. Living Proof Perfect Hair Day Torrschampo

Living Proof Perfect Hair Day Torrschampo

Detta är ett torrschampo som verkligen gör håret ordentligt rent. Inte nog med att det både blir rent och ser väldigt rent ut, det doftar även fräscht. Oavsett vad du har för hårfärg så funkar detta torrschampo, vilket är ett stort plus. Det lämnar inga som helst rester eller beläggningar i håret som syns.

Det innehåller Living Proofs patenterade Healthy Hair Molecule + Triple-Action Cleaning teknologi. Det passar alla hårtyper, det är silikonfritt och formulerat för att vara säkert även för färgat och kemiskt behandlat hår.

Vare sig det är olja, svett eller lukt som behöver absorberas så fixar detta torrschampo det. Helt klart ett torrschampo som har ett vinnande koncept och innehåll.

2. Moroccanoil Dry Shampoo

Moroccanoil Dry Shampoo

Här har vi ett torrschampo som är till för ljusa och blonda hårfärger. Har du ett mörkt hår kommer du alltså inte att gilla resultatet av denna produkt då det kommer att bli lite “dammig” finish. Ett extra plus blir det för att det innehåller violetta pigment som snabbt tar bort oönskade gula toner i ett blont hår.

Det är berikat med risstärkelse och det gör så att olja, smuts och lukt absorberas. Håret blir fräscht direkt efter applicering och det smälter in fint i håret.

3. Budgie The Volume Torrschampo

Budgie The Volume Dry Shampoo

Budgie är ett kul märke som har fina förpackningar på sina hårvårdsprodukter och det är alltid kul som ett extra plus i kanten. Detta är den typen av torrschampo som ger volym och struktur till håret samtidigt som det absorberar olja och smuts.

Att prislappen är låg gör inte saken sämre och dessutom har det en mycket trevlig doft av persika. Om du har mörkt hår kan det vara så att det blir pudriga spår, så detta är främst anpassat för ljusare hår.

4. maria nila Style & Finish Dry Shampoo

maria nila Style & Finish Dry Shampoo

Detta är en favorit för många och det är inte så konstigt. Maria Nila har bra hårvårdsprodukter i allmänhet och detta är ett av deras underverk. Det fräschar omgående upp håret och tar bort den feta känslan som infinner sig mer eller mindre snabbt efter en vanlig tvätt.

Du kan även räkna med en lättare volymeffekt när du använder denna produkt. Deras Colour Guard Complex skyddar håret mot både UV-strålning och mot fria radikaler. Att detta sedan är en produkt som är fri från både sulfater och parabener och är 100 % veganskt gör att vi älskar det ännu mer.

5. Sachajuan Volume Powder

Sachajuan Volume Powder

Som man kan räkna ut så är detta ett av de torrschampon som ger håret volym. Det är därför det perfekta valet för dig som vill ha ett litet lyft vid applicering av ett torrschampo. Håret blir rent och fräscht och du slipper den där klibbiga känslan som vissa torrschampon ger.

Vare sig du har kort eller långt hår så funkar detta torrschampo perfekt och kombinationen av matt finish och fräsch känsla gör att det är värt att testa.

6. Kisby Dry Shampoo Powder

Kisby Dry Shampoo Powder

Detta är en klassiker bland torrschampon och det tar effektivt bort fett från hårbotten. Samtidigt är detta ett torrschampo som är mycket skonsamt och ger fin struktur. Det har ingen påträngande doft och dessutom är det väldigt drygt.

Då detta torrschampo är i pulverform är det många som har det som favorit. Gillar du inte torrschampo i sprayform så är detta alltså ett bra val. Att håret varken blir klibbigt eller känns obekvämt på andra sätt gör att det är perfekt både för dagen och för att sova med.

7. Kevin Murphy Fresh Hair Dry Cleaning Spray

Kevin Murphy Fresh Hair Dry Cleaning Spray

Här är inte bara innehåll och resultat coolt, till och med namnet har de fått till på ett sätt som gör att det är lite extra kul att ha det framme i badrummet. Det tar bort fett och otrevliga dofter och ger fin textur och volym.

Detta är ett torrschampo som är 100 % fritt från parabener och håret blir väldigt välmående av det. Här krävs det att man kommer ihåg att skaka ordentligt innan man använder det, så glöm inte det.

8. Ida Warg Everyday Dry Shampoo

Ida Warg Everyday Dry Shampoo

Om du tycker att det är kul med färgglada förpackningar så kommer du att falla pladask för denna produkt från Ida Warg. Den är härligt turkos och innehållet är även det magiskt. Torrschampot är i sprayform och ger textur såväl som volym.

Detta kostar under hundralappen, vilket vi tycker är en sådan sak som sticker ut och som vi ger extra plusbetyg för. Du kan enkelt “matcha” denna produkt med annat från samma märke.

9. Sebastian Professional Drynamic Torrschampo

Sebastian Professional Drynamic Torrschampo

Med detta torrschampo kan du vara på den säkra sidan vad gäller lagom volym. Det ger inte för mycket av det goda, men det ger ändå ett litet lyft och det är väldigt trevligt.

Man får också mycket renhetskänsla av detta torrschampo, så det blir både fräscht och snyggt i ett. Har du kort hår är detta ett smart val, men det funkar naturligtvis även bra för dig med längre hår.

Att tänka på inför köp av torrschampo

Innan du köper ett torrschampo är det viktigt att komma ihåg att se efter så att det funkar för din hårfärg. Det är oftast lättare för blonda personer att hitta rätt, men det finns även produkter som är särskilt framtagna för mörkare hår. Dessa torrschampon är färgade så att de inte ska lämna vita eller “dammiga” fläckar i håret. På ett blont hår syns inte detta. 

Tänk också på att inte använda torrschampo för ofta. Det ska inte användas för ofta då det kan skada håret. Det kan torka ut håret och det kan även täppa igen hårsäckarna och detta kan leda till att håret går av. 

Tänk också på att välja ett torrschampo som passar dig vad gäller applicering. Vissa föredrar att använda ett torrschampo som är på sprayflaska medan andra hellre använder ett torrschampo som är mer som ett pulver. 

En annan sak som är viktig att tänka på är om du vill att känslan efter applicering ska kännas mjuk eller sträv. De flesta vill ha ett mjukt och luftigt resultat, men gillar du en strävare känsla med struktur finns det torrschampon som ger den känslan också. 

Frågor och svar

Vad är torrschampo?

Ett torrschampo är en produkt som används till håret de dagar man inte vill tvätta håret som vanligt med schampo och balsam. Det är, precis som det låter, i torr form. Detta gör att det är enkelt att använda då det gör att man slipper ta tiden att dels tvätta håret och att dels torka det och, i många fall, använda diverse stylingverktyg. 

När ska man använda torrschampo?

Ett torrschampo kan användas mellan tvättarna, men det är också bra att använda det endast som stylingprodukt. Det beror på vad du vill ha för typ av resultat.

Ett torrschampo är väldigt bra då det gör att man får fräscht hår utan att behöva tvätta det på vanligt sätt. Med ett torrschampo så kommer ditt hår att bli mindre slitet och det är såklart bra. Detta gäller främst dig som tvättar håret ofta och har slitet hår. 

Hur har vi testat produkterna?

Vi som har testat dessa torrschampon har testat att använda dem både som styling efter tvätt och som uppfräschning mellan tvättarna. 

Vi använde varje produkt i en vecka vardera för att vi skulle kunna se hur det funkade även efter ett par stycken användningar istället för att endast testa en gång. 

Sammanfattning

Med ett bra torrschampo vid din sida har du en räddare i nöden både vad gäller uppfräschning och vad gäller styling sett till volym. Då det finns så många olika varianter på marknaden kan det vara svårt att veta vilket man ska välja, men väljer du ett av ovan så kommer du att bli mer än nöjd.