Smink

Bästa Puderborsten 2024 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Nordicfeel.se & Åhlens.se.

Med en bra puderborste kommer man långt då de fungerar lika bra för löspuder, pressat puder och solpuder. Det spelar alltså ingen roll vad för typ av puderprodukt du ska applicera – en härligt fluffig puderborste med mjuka och behagliga strån gör susen för vilken typ av sminkning och look som helst.

När det kommer till basmakeup är det av stor vikt att hålla sig till hög kvalitet både vad gäller borstar och vad gäller smink. Det är bättre att satsa på en puderborste som kostar lite mer + en bra och lite mer “high end” foundation istället för att köpa puderborste och foundation, eller annan basmakeup, av sämre kvalitet. Du sparar pengar i det långa loppet genom att välja kvalitet framför kvantitet.

En puderborste fungerar som så att den tar upp pudret över hela borsten. Pudret finfördelas alltså över hela borsten och detta är vad som gör att det blir ett så fint och naturligt resultat. Ju större borste, desto lättare är det att få sminket att se naturligt ut.

1. Estée Lauder Puderborste

Här har vi en riktigt lyxig puderborste som är både mjuk och effektiv. Du kan på ett enkelt sätt arbeta ut pudret och det blir en mycket fint resultat, oavsett vad för typ av puderprodukt du ska applicera.

Den är stor och rundad i sin form och den är designad efter rekommendationer av makeupartister. Du stryker smidigt på pudret över konturer och vinklar och resultatet blir felfritt och fräscht. 

Vi gillar att den har ett kort skaft av trä då det gör att det är lättare att få en jämn applicering.

2. Clarins Powder Brush

Här har vi en annan puderborste som även den är av riktigt hög kvalitet. Den fixar alla typer av puder och det blir väldigt jämnt och naturligt resultat vad gäller finish. Borsten är stor, tät och rundad, vilket innebär att den har precis allt en puderborste ska ha.

Den är tillverkad av extremt mjuka syntetfiber, vilket gör att det är en skön borste att använda. Man kan enkelt kolla av kvaliteten på en sminkborste genom att se efter hur mjuk och fluffig borsten är. En sträv borste som är snål med hår är inget att ha, man ska ha en som denna från Clarins – stor och fluffig, annars blir resultatet inte bra.

3. Real Techniques Puderborste

Detta är en riktig klassiker som är av otroligt hög kvalitet. Alla borstar från Real Techniques är superbra och denna puderborste är bara ett exempel på den höga kvalitet som deras produkter håller.

Den består av taklonborst och det innebär att den är perfekt för att applicera puderprodukter på ett jämnt och fräscht sätt. Du kan med fördel använda den för att applicera mineralfoundation.

Denna borste kommer inte att tappa hår, det kan vi garantera. Hur ofta du än använder denna borste och även om du rengör den ofta så behöver du inte vara orolig över att den ska slitas och tappa hår.

4. The Body Shop Domed Powder Brush

Gillar du The Body Shop och deras borstar är detta det rätta valet för dig. Med denna puderborste får du en fint rundad form och supermjuka nylonhår. Den tar naturligtvis upp exakt rätt mängd puder så att appliceringen blir smidig och enkel.

Du kan räkna med en snygg finish och en perfekt bas med denna borste och att den kommer till ett bra pris är bara ett extra plus.

Borsten är 100 % vegansk och helt cruelty-free. Skaftet är i bambu och aluminium och den passar både puderprodukter från The Body Shop och puder från andra märken.

5. Morris & Luca Puderborste

Denna puderborste från Morris & Luca är väldigt lyxig både vad gäller design och funktion. Vare sig du vill ha den till ett löspuder eller om du vill ha den till ett pressat puder ger den ett perfekt resultat. Den är också perfekt anpassad för att jämna ut makeup och som fixeringspuder.

Den har extra mjuka strån och exakt rätt fyllighet för en puderborste. Detta gör att du får lätt täckning och ett naturligt resultat med felfri finish.

6. Beautyblender Detailers BIG BOSS Powder Brush

Här har vi ännu en lyxig puderborste som kommer att ge dig den perfekta sminkningen. Dess mjuka och syntetiska borst gör att den glider lätt på huden och den samlar upp exakt rätt mängd produkt så att du slipper onödigt spill.

Med en kupad topp blir det lätt att lägga endast en lätt slöja av puder som avslutning på din basmakeup. Du kommer att kunna använda den till vilka puderprodukter du vill, det är bara att testa sig fram tills man hittar rätt. Kanske vill du använda den till flera olika? Kanske vill du använda den endast till en specifik produkt? Det kommer du att märka när du börjat testa den.

7. Åhléns Precision Puderborste

Detta är en mycket prisvänlig puderborste som passar dig som vill hålla dig till ett budgetpris. Du får en mycket fin och skön borste som funkar perfekt utan att det blir för stora hål i plånboken.

Den är rundad och avsmalnande och den toppiga formen gör så att det är lätt att nå de mer svåråtkomliga områdena i ansiktet. Den har mjuka syntethår av taklonfiber och den passar perfekt för puder, rouge och highlighter.

Vad är en puderborste?

En puderborste är en stor och fluffig sminkborste som används för att applicera olika typer av puderprodukter. Då de är stora och fluffiga används de till den typen av produkter som ska se naturliga ut. Det är alltså inte en sminkborste för skarpa linjer, utan det är snarare så att man använder en puderborste för att sudda ut skarpa kanter.

Med en puderborste kan man smidigt få ett skirt resultat, vilket gör att denna typ av borste är perfekt för bland annat fixeringspuder. Med en stor borste får du det naturligaste resultatet, så vad du än gillar för typ av puderprodukter kan du använda en puderborste.

Hur applicerar pudret med borsten?

Då regeln är att ju större och ju fluffigare borste man använder, desto mer skirt och naturligt resultat blir det. Låt borsten göra jobbet och tryck absolut inte hårt när du applicerar puder.

Om du exempelvis applicerar solpuder med en puderborste och tycker att resultatet är lite för mesigt kan du applicera ett extra lager istället. Trycker du så låter du inte borsten göra sitt jobb, utan då förvandlar du borstens funktion till den av en hårdare borste. För sminkprodukter som du vill ha mer markerat resultat av ska du istället välja mindre, tätare och lite hårdare borstar.

Håll lätt i borsten och låt den glida över hela ansiktet, eller över särskilda delar av ansiktet beroende av vad det är för typ av produkt du applicerar.